Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу 2021 жылдың 06 қыркүйек күні мектеп-лицейдің бракеражды комиссиясының мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүр » КГУ «Школа-лицей №143» Управления образования г. Алматы
Алматы қаласы
Білім басқармасының
"Сүйінбай атындағы №143 мектеп-лицей"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Директор:+77073096481 Секретарь:+>+77089651997, +7/727/382-2046 Есепші бөлімі:+7/727/3821521
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу 2021 жылдың 06 қыркүйек күні мектеп-лицейдің бракеражды комиссиясының мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүр
06
сентябрь
2021

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу 2021 жылдың 06 қыркүйек күні мектеп-лицейдің бракеражды комиссиясының мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүр

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
2021 жылдың 06 қыркүйек күні мектеп-лицейдің бракеражды комиссиясының мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында асхананы кезекті бақылаудан өткізді.
Мектептегі тамақтануды ұйымдастыруды тексеру қортындысы бойынша:
•Мектеп асханасының жабдығы мен инвентарларының жағдайы талаптарына сай;
•Тамақ әзірлеуге арналған технологиялық құралдары бар, талапқа сай.
•Асхана инвентарлары белгіленген, талаптарға сай сақталуда.
•4 апталық-күндік болжам менюі бар, тамақ салмағы көрсетілген; күнделікті меню директормен бекітілген; меню құрамына: ет, сүт тағамдары, балық, ірімшік, жұмыртқа, шырын, кондитерлік тағамдар, нан тағамдары, көкөністер мен жемістер:
•Азық-түліктің сапасы мен қауіпсіздігін дәлелдейтін құжаттары бар;
•Тағамның өндірілуі бекітілген технологиялық карта мен рецепттер жиынтыққа сай;
•Дайын өнімнің бағасы – «жақсы». Иісі, түсі, консистенциясы бекітілген рецептураға сай. Тағам – аз тұздалған.
•Аспазбен тағамдардың тәуліктік сынағы жүргізіледі, сақталу ережесі нормаға сай.
•Асхана жұмыскерлері мен асханаға кіруге рұқсаты бар тұлғалардың жеке бас гигиеналары санитарлық ережелер мен нормативтерге сай;
•Еңбекті қорғау ережелері сақталған, өрт және электр қауіпсіздігіне арналған құрал-жабдықтары бар екендігі анықталды.
Тамақтану блогының жағдайы санитарлық талаптарды қанағаттандырады, эпедемиологиялық талаптар сақталады. Тамақтарды сақтау да санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Қауіпсіздік техникасы ережелері сақталады.
Шешімі:
Тамақ өнімдерінің сапасы,тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған
Азық –түліктердің сақталу мерзімі талапқа сай
Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемі өз денгейінде.

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: