06
сентябрь
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу 2021 жылдың 06 қыркүйек күні мектеп-лицейдің бракеражды комиссиясының мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүр
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу
2021 жылдың 06 қыркүйек күні мектеп-лицейдің бракеражды комиссиясының мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында асхананы кезекті бақылаудан өткізді.
Мектептегі тамақтануды ұйымдастыруды тексеру қортындысы бойынша:
•Мектеп асханасының жабдығы мен инвентарларының жағдайы талаптарына сай;
•Тамақ әзірлеуге арналған технологиялық құралдары бар, талапқа сай.
•Асхана инвентарлары белгіленген, талаптарға сай сақталуда.
•4 апталық-күндік болжам менюі бар, тамақ салмағы көрсетілген; күнделікті меню директормен бекітілген; меню құрамына: ет, сүт тағамдары, балық, ірімшік, жұмыртқа, шырын, кондитерлік тағамдар, нан тағамдары, көкөністер мен жемістер:
•Азық-түліктің сапасы мен қауіпсіздігін дәлелдейтін құжаттары бар;
•Тағамның өндірілуі бекітілген технологиялық карта мен рецепттер жиынтыққа сай;
•Дайын өнімнің бағасы – «жақсы». Иісі, түсі, консистенциясы бекітілген рецептураға сай. Тағам – аз тұздалған.
•Аспазбен тағамдардың тәуліктік сынағы жүргізіледі, сақталу ережесі нормаға сай.
•Асхана жұмыскерлері мен асханаға кіруге рұқсаты бар тұлғалардың жеке бас гигиеналары санитарлық ережелер мен нормативтерге сай;
•Еңбекті қорғау ережелері сақталған, өрт және электр қауіпсіздігіне арналған құрал-жабдықтары бар екендігі анықталды.
Тамақтану блогының жағдайы санитарлық талаптарды қанағаттандырады, эпедемиологиялық талаптар сақталады. Тамақтарды сақтау да санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Қауіпсіздік техникасы ережелері сақталады.
Шешімі:
Тамақ өнімдерінің сапасы,тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған
Азық –түліктердің сақталу мерзімі талапқа сай
Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемі өз денгейінде.
2021 жылдың 06 қыркүйек күні мектеп-лицейдің бракеражды комиссиясының мүшелері тамақтану сапасына мониторинг жүргізу мақсатында асхананы кезекті бақылаудан өткізді.
Мектептегі тамақтануды ұйымдастыруды тексеру қортындысы бойынша:
•Мектеп асханасының жабдығы мен инвентарларының жағдайы талаптарына сай;
•Тамақ әзірлеуге арналған технологиялық құралдары бар, талапқа сай.
•Асхана инвентарлары белгіленген, талаптарға сай сақталуда.
•4 апталық-күндік болжам менюі бар, тамақ салмағы көрсетілген; күнделікті меню директормен бекітілген; меню құрамына: ет, сүт тағамдары, балық, ірімшік, жұмыртқа, шырын, кондитерлік тағамдар, нан тағамдары, көкөністер мен жемістер:
•Азық-түліктің сапасы мен қауіпсіздігін дәлелдейтін құжаттары бар;
•Тағамның өндірілуі бекітілген технологиялық карта мен рецепттер жиынтыққа сай;
•Дайын өнімнің бағасы – «жақсы». Иісі, түсі, консистенциясы бекітілген рецептураға сай. Тағам – аз тұздалған.
•Аспазбен тағамдардың тәуліктік сынағы жүргізіледі, сақталу ережесі нормаға сай.
•Асхана жұмыскерлері мен асханаға кіруге рұқсаты бар тұлғалардың жеке бас гигиеналары санитарлық ережелер мен нормативтерге сай;
•Еңбекті қорғау ережелері сақталған, өрт және электр қауіпсіздігіне арналған құрал-жабдықтары бар екендігі анықталды.
Тамақтану блогының жағдайы санитарлық талаптарды қанағаттандырады, эпедемиологиялық талаптар сақталады. Тамақтарды сақтау да санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Қауіпсіздік техникасы ережелері сақталады.
Шешімі:
Тамақ өнімдерінің сапасы,тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған
Азық –түліктердің сақталу мерзімі талапқа сай
Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемі өз денгейінде.